Около 100 хил. лв. са иззели разследващите от касата на покойния Ахмед Емин в служебния му кабинет. "Това са партийни пари, все пак той се грижеше за цялата централа и отговаряше за субсидията, която е над милион", обяснили от движението пред "24 часа".
Пред свидетели в партийната централа на 24 октомври униформените са описали няколко различни вида пачки банкноти. По-голямата сума била в евро - около 35 хиляди.
Първоначално в публичното пространство излезе неофициална информация за иззети 400 хил. лв.. Това обаче не отговаря на истината - станала грешка, банкнотите от по 20 евро в началото били объркани с тези по 200.
Голямо количество боеприпаси иззели още разследващите. Повечето били за пушка, тъй като покойникът бил запален ловец. Имало обаче и кутия с голям брой патрони за пистолет. Той значително надхвърлял разрешения по закон за съхранение минимум от 50.
Няколко ловни оръжия на Емин  са намерени в дома му. Друг пищов, освен този, с който е посегнал на живота си, не бил намерен.
В касата имало още банкови документи, свързани с административните функции на началника-кабинета, и частично изписан син тефтер.
На по-любопитни находки обаче се натъкнали разследващите в дома на починалия. Там имало негови писма по масонска линия. Съдържанието им обаче се пази в тайна.
Емин е имал сериозен интерес към психологическата литература. Това показвали откритите няколко специализирани книги. Всички били фокусирани върху лидерите, как те могат да бъдат манипулирани, каква е ролята на човека в сянка и др.
На 17 октомври Ахмед Емин не се е качил в сарая на Доган сам. Дотам го е закарало момче от младежката организация на ДПС със служебна кола. Емин наредил да не вкарва автомобила в двора, а да чака пред външната порта. Щял да свърши бързо. /БЛИЦ