Софийски апелативен съд потвърди за втори път присъдата, постановена от Софийски градски съд, по делото за фонтана - убиец, като намери за виновен един от тримата подсъдими. Решението може да се обжалва и протестира пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването на страните.
Според решението на съда Симеон Кралев - директор на "Крамкомплекс", и бившият управител на "Общински пазари" Георги Зенгинов са оправдани, а изпълнителният директор на "Пазари Теменуга" Васил Каменов е осъден да плати глоба от 1000 лева. Той е признатият за виновен за трагичния  инцидент на 3 май 2005 година в 23,15 часа, когато 34-годишният Веселин Петров загина, докосвайки водата на фонтана.

Документите на следствието показаха, че при проектирането на фонтана и изграждането на електрическата инсталация са допуснати сериозни нарушения. Във водата е имало ток с напрежение 220 волта.
Тази присъда бе постановена от СГС  още на 17 юли 2007 година. Тогава бе подаден протест от прокуратурата, в който се твърдеше, че постановената присъда е неправилна и незаконосъобразна. След това друг състав на САС я потвърди и делото стигна до Върховния съд. Той от своя страна намери редица пропуски и върна делото за ново разглеждане.
От доказателствения материал е установено, че токовият удар е настъпил в резултат от попадането на пострадалия Веселин Петров под „крачно напрежение”. Налице е било електрическо напрежение във фонтана към момента на събитието, изразило се в протичането на електрически ток с повишено напрежение 220 V по вторичната верига на трансформатора за 12 V, захранващ осветителното тяло на фонтана към ул. „Гладстон”. Това се е случило поради шунтиране (даване на късо) на вторичната верига на трансформатора за напрежение 12 волта, захранващо осветителното тяло, което се е получило поради повреда - прекъсване на изолационната обвивка на ел. кабел от металната гривна на осветителното тяло, закрепваща стъклото и поради напълването на трансформаторната кутия с вода, която е била силно замърсена. От корозиралата метална обвивка на трансформаторите, се е получила връзка през фазата 220 волта между първичната и вторичната верига на съответния трансформатор и се е офазил металния корпус на осветителното тяло, потопено във водата на фонтана.  
Според съда  Васил Каменов е проявил бездействие, като не е организирал поддръжка на електро съоръженията на фонтана и осъществяването на технически контрол върху състоянието им, което е довело до дефекти в ел. системата на осветлението на фонтана, които не са били констатирани и отстранени и те са обусловили оттечка на ток във водата, която е причинила смъртта на пострадалия. /БЛИЦ