Във връзка с новия снеговалеж и понижение на температурите в София се извършват обработки. Вали мокър обилен сняг, бързо се натрупва на земната повърхност, и обстановката е усложнена. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Информацията за обстановката е към 18.30 часа.
От Столична община уточниха, че във всички райони на града се извършва бутане на снежна маса от пътните платна и обработки срещу заледяване на трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци. Обработки извършват към момента 103 снегопочистващи машини на терен. Изпълнява се почистване на бул. „Цариградско шосе” „на ветрило” от няколко снегопочистващи машини в посока център.
 
Градският транспорт се движи при зимни условия. Автобусите по линия №5 са със скъсен маршрут до площада на с.Лозен. Във връзка с почистване на бул.”Никола Габровски”, автобусите по линии 102, 94 и 88 се отклоняват по бул.”Г.М.Димитров”.
Екипи на Столичен инспекторат контролират дейностите по почистване. Работата се подпомага от шест екипа на звеното за аварийна дейност и превенция, които извършват обходи на място.
 
В Кризисните центрове са потърсили подслон 140 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали за нуждаещи се на тел.112.