13-годишно момиче е станало майка на 13 март в Габровската болница. Бебето е момиченце и тежи 2,8 кг. Баща на детето е 17-годишен младеж, съобщи Дарик. Единственият официален документ, представен от младата майка, е акт за раждане, според който тя е от Троян.
Засега липсват данни за местонахождението на родителите й. По нейните думи живеела при роднини в Габрово. Малолетната майка и нейното новородено момиченце ще бъдат изписани от Областната болница в понеделник, научи Дарик радио.
В началото те ще бъдат разделени. Майката ще бъде настанена в Дома за деца, лишени от родителски грижи, а детето - в Дома за медико-социални грижи на деца до 3 г. в Габрово. Първоначалната идея за приемането им в звеното „Майка и бебе” се отлага заради крехката възраст на майката, която трябва да навърши 14 години през май.
Социалните работници продължават работа по случая. В момента се издирват родителите на момичето, за да се прецени дали е възможно те да поемат грижата за двете деца. Според запознати 17-годишният баща и 13-годишната майка били твърдо решени да отглеждат дъщеря си. /БЛИЦ