13-годишно момче с интоксикация от упойващи вещества е прието в Противошоковата зала на УМБАЛ Бургас в новогодишната нощ, съобщиха от болницата. То е преведено от друго лечебно заведение в кома. Детето е настанено във Второ педиатрично отделение, където лекарите са успели да го стабилизират и вече е добре.
В новогодишната нощ общо 28 души са преминали през Спешното отделение на бургаската болница. Шестима от тях са били с травми, получени след употреба на алкохол.
 

При сбиване в Черноморец са пострадали две момчета и едно момиче на възраст между 19 и 20 години. Момчетата са приети в Отделенията по неврохирургия и УНГ съответно с комоцио и счупен нос. Момичето е било с алкохолна интоксикация, но без наранявания и след като е стабилизирано, е освободено.
 
Останалите три случая са самостоятелни - на мъже на възраст 20, 50 и 60 години, които са имали леки наранявания от удари в лицето. При тях хоспитализация не се е наложила.
 
Снощи са обработени и няколко души със счупени крайници след подхлъзвания на снега. Сред пациентите има и такива с хипертонични кризи (високо кръвно налягане), ритъмни нарушения на сърцето и  хронична бъбречна недостатъчност. Няма пострадали от пиротехнически средства.