13 са колабиралите днес в София заради горещините, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ . Един от случаите бе 90-годишен мъж, който колабира в столичния квартал "Иван Вазов".
Граждани му се притекли на помощ и повикали линейка. Днес от Центъра за спешна медицинска помощ са се озовали на 156 адреса. Оказало се е, че седем от пациентите са получили инсулт, а четирима са били със стенокардия.
Тази седмица в страната бе твърде горещо и лекарите непрекъснато съветваха да не се излиза по горещините, както и ако това ни се налага, да се носят светли дрехи от естествена материя и се пие повече течности.

БЛИЦ припомня, че днес няма температурни рекорди, макар и това да бе най-горещия ден през седмицата. Термометрите, обаче, в Сандански чукнаха 39,2 градуса, в Русе 39, в Ловеч 38,8, във Велико Търново 38,3, в Благоевград 37,5, в Кърджали 37,2, а в София 35, съобщиха  от НИМХ.
Утре времето остава горещо, но с няколко градуса термометрите ще отчитат по-ниска температура. В Западна България температурите ще бъдат по-ниски от 4 до 6 градуса, а в Източна България само с 2-3 градуса, като в Силистра, Русе и Сандански отново ще бъде доста горещо. /БЛИЦ