Близо милион и половина души са гледали старта на "Сървайвър". Рекордните 1 461 000 зрители са предпочели риалити шоуто в сряда вечер, сочи предварително проучване на Тв план/ TNS. Средният рейтинг на предаването е 19.86%.
Пикът на зрителския интерес е между 21.45 часа и 21.59 часа, когато "Сървайвър" отбелязва рейтинг 22.24%.  По същото време "Биг Брадър" са гледали 10.8%. В този интервал предаването на бТВ са гледали 1 644 000 зрители и двойно по-малко са гледали "Нова телевизия".

"Сървайвър" започна снощи с извънреден лайв, в който водещият на студиото Евтим Милошев представи визитките на 22-та участниците. Гостите Росен Петров, Любен Дилов-син и Кристина Димитрова – “Мис дупе 2007” определиха Филип Лхамсурен като участника с най-големи шансове за спечелване на наградата в третото българско издание на формата.
Веднага след коментарното студио беше излъчен и първият епизод на шоуто. След като пристигнаха в Панама Сити участниците бяха настанени в хотел, а часове по-късно – натоварени в трюм на кораб, в който прекараха близо двайсет часа без да знаят какво им предстои. Преди това да се случи оцеляващите бяха събрани на прощален обяд, по време на който стана ясен и един от лидерите – Лъчезар по прякор Козела. Докато сървайвърите обядваха, група командоси нахлуха при тях, след което накараха всички до един да легнат по очи на земята. Без дори да се замисли Лъчо атакува един от командосите. Наложи се двама от тях да укротяват Козела, след което всички дружно бяха натоварени в трюма на яхтата “Isla Morada”, където прекараха цялата нощ. А тя премина в разговори, шеги и повръщане. Културистката Гергана Савова и оптикът Живко, който също се занимава с класически културизъм, успяха да развеселят унилите оцеляващи със стриптийз.
На следващия ден оцеляващите получиха своите първи припаси от храна, измежду които бяха и няколко кокошки. Сървайвърите бяха сюрпризирани от водещия Владимир Карамазов с триминутен срок за напускане на кораба, както и с първата задача. Участниците трябваше да освободят два сала, прикрепени към коритото и с тях да доплуват до брега. Там ги очакваше и първото изпитание – в близката джунгла бяха скрити два тотема – мъжки и женски. Участниците, които ги намерят, печелят имунитет. Това се оказаха Димитър Димитров и Янита. Веднага след изпитанието 22-та се захванаха да строят своя нов лагер. Това предизвика и първото разделение на групи между участниците. Инициативата в изграждането на лагера поде Николай Мартинов, а останалите просто изпълняваха неговите инструкции. Освен Николай и Козела в оцеляването се появи още един лидер – режисьорът Димитър. За отрицателно време той успя да запали огън с въже и дърво. Това е първият успешен опит на участник в българско издание на "Сървайвър", който успява да даде огън на племето си без това да се случи в изпитание.
Така само за около два часа участниците успяха да си направят къща, да си запалят огън, да пофлиртуват, а Гергана Савова – да загуби един от зъбите си. Културистката остана без преден зъб след, като похапна добре кокоси. /БЛИЦ