15 съвета как да не си развалите диетата по време на почивката
1. Сладолед - да! Но: а) пропуснете вафлената фунийка и изберете чаша; б) сорбето е за предпочитане.
2. Плодовете не са десерт, а в края на вечерята могат да нарушат процеса на храносмилането. По-добре е да ги ядете между основните хранения.
3. Уверете се, че сте хидратирани и пийте по чаша вода на всеки два часа, пише Elle.
4. Двадесет минути преди въглехидратите (ориз, паста, картофи ...) хапнете протеини. По този начин намалявате гликемичния индекс на основно ястие.
5. И без въглехидрати след 14.00!
6. Джин с тоник, Cuba Libre и мента със спрайт са предпочитаните питиета по време на ваканцията. Между чашите с любимите си коктейли не забравяйте да пиете чаша вода, която ще компенсира обезводняването и ще утоли жаждата ви, която често се маскира като глад.
7. Хляб? Само пълнозърнест и само за закуска!
8. Шепа тиквени семки са една добра закуска на плажа, който ще ви държи сити до обяд. Тиквените семки понижават холестерола, "лекуват" кожата и са с достатъчно калории, за да ви заситят бързо.
9. Парченце ананас или папая, половин час преди вечеря, ще засити апетита на тези, които обичат да хапват преди да заспят.
10. За вечеря, опитайте се да изберете място с добро осветление. Здрачът на лятната тераса е ужасно романтичен, но, уви, ви принуждава да ядате повече.
11. Няколко пъти по време на почивката, заложите на сурови (но качествени) продукти. Например, видове сьомга, карпачо или риба тон. Те намаляват усвояването на мазнините и въглехидратите и премахват токсините.
12. Отлична закуска са черните маслини. Не са по-малко полезни от зелените и са по-малко калорични.
13. Сложете газираните напитки обратно в хладилника и не ги изкарвайте, никога! Вкусната алтернатива е вода с плодове (с ананас, ягода, круша, мента ...).
14. Когато е възможно, не забравяйте да хапвате плодовете цели. Кожата им е богата на диетични фибри, които помагат на червата.
15. Любимите кулинарни капризи по време на почивката са си важни, но нека бъдат в разумни количества. Дори е по-добре да ги намалите на 2/3.