160 лева ще е застраховката за трабант наесен. Толкова ще удари "Гражданска отговорност" за най-ниския клас коли. До края на годината цената ще скочи с 40%, научи "Стандарт".
160 лева ще е застраховката за трабант наесен. Толкова ще удари "Гражданска отговорност" за най-ниския клас коли. До края на годината цената ще скочи  с 40%, научи в.  "Стандарт".
Така за най-масовите автомобили ще стане 210 лева, а за мошните -до 300 лева. След влизането на България в Евросъюза катастрофите с българско участие в чужбина са нараснали неимоверно. В повечето страни членки няма лимити  и за пострадали хора обезщетенията могат да достигнат милиони евро. Така почти всички застрахователни дружества работят на загуба, обясняват от бранша. Дори и след увеличението наесен обаче цената на задължителната автозастраховка ще продължи да расте, единодушни са българските застрахователи. Според шефа на "Бул Инс" Петрозар Петков към момента реалната цена на полицата за най-малките коли е 200 лв. , а при мощните возила - 480-500 лева. /БЛИЦ