174 населени места в страната са без електричество. Това съобщиха от Министерството на извънредните ситуации (МИС). Екипи работят по отстраняването на авариите.
Остава бедственото положение в 3 населени места – Кнежа, Ловеч и Вършец.
Вчера и през изминалата нощ екипите на „Гражданска защита” са изтеглили 384 закъсали моторни превозни средства, сред които 15 автобуса.
Към „Гражданска защита” са подадени 83 сигнала за паднали дървета и билбордове от силните ветрове. Най-много сигнали за инциденти се подават в Силистра, Бургас, Хасково, Монтана.
С високопроходима техника през изминалото денонощие е оказана помощ на 16 болни и родилки, които са транспортирани до лечебни заведения.
Извънредното положение в Кнежа, Ловеч, Вършец остава. По-тежко става положението в Северна България.
Днес, ако метеорологичните условия позволяват, ще продължат издирвателните действия за откриване на възрастната жена и на 5-годишното дете, които вчера бяха отнесени от водите на реката между селата Козница и Дюлино в община Бяла. Спасителната акция ще бъде осъществена от водолазен екип на МИС от Варна.

Днес и утре синоптиците прогнозират температурите да паднат до минус 15 градуса. Очакват се заледявания по пътищата и от КАТ съветват шофьорите да се въздържат от пътувания. /БЛИЦ