19-годишна водачка на лек автомобил "Рено Меган" е предизвикала катастрофата на пътя между Банско и Разлог, при която пострадаха петима, единият от които с опасност за живота е транспортиран за "Пирогов".
Както БЛИЦ съобщи, 16.35 ч. след първия разклон за Разлог се удариха три автомобила - два леки и товарен.
 

19-годишното момиче от Разлог предприема изпреварване на колона от автомобили, но вижда насреща си ТИР. Прави опит да се прибере в лентата си, но "Рено"-то се завърта на мократа пътна настилка. Така отново навлиза в насрещната лента, където е ударена от товарния автомобил. След удара в товарния автомобил, лекият започва да се преобръща по пътя и се връща в колоната. И премятайки се по пътя върху него връхлита изпреварения преди секунди от "Рено"-то лек автомобил "Ягуар" с благоевградска регистрация, съобщава БГНЕС.
 
Шофьорката на "Рено"-то остава заклещена в купето, с нея пътуват още двама младежи - на 18-годишно момиче и 19-годишният и брат. Водачката, след като е извадена от "Рено"-то, е приета в болницата в Разлог с фрактура на ръка. По-късно тя е транспортирана в болница в Благоевград.
 
Момчето, пътувало в автомобила, е с комоцио, а сестра му с повърхностна травма. И двамата са оставени за лечение в болницата в Разлог.
 
В много тежко състояние за "Пирогов" е транспортирана 52-годишна жена от София, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. С фрактура на подбедрицата е и 18-годишен младеж, също транспортиран в лечебно заведение в Благоевград.
 
Петият пострадал е мъж на 46 години, който с повърхностна травма остава на лечение в болницата в Разлог.

За кратко пътят Симитли - Банско в участъка между Разлог и Банско бе затворен за движение. Обходът се извършваше през Разлог. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че трафикът вече е възстановен.