Две години без един месец затвор е наказанието за 27-годишния Милен Алексиев от Провадия, който преби до смърт 2-годишния си син. Той поиска делото да бъде гледано по съкратеното съдебно следствие, като призна вината си и се съгласи с всички факти, изложени от прокуратурата.
Ужасната драма с малкия Чочко се разигра в средата на февруари тази година, припомня варненският "24 часа". Малчуганът е син на Милен от съвместното му съжителство с жена, която го зарязала в дома във Виница и хукнала на гурбет в Гърция.
Милен, който вече имал дете от новата си приятелка, решил да прибере в дома си първородния си син и да се грижи за него. Малкият Чочко обаче успял да живее заедно с баща си и с новата си майка само един месец. Мъжът се вбесявал от всякаква липса на навици у детето, защото не казвало кога му се ходи до тоалетната и решил да го превъзпита. Биел го с пръчка по дупето и по краката, удрял му шамари, блъскал му главата в пода, ритал го. При един от побоите малкият залитнал, ударил си главичката в леглото и паднал на земята в гърчове. Едва тогава близките му извикали "Бърза помощ", но въпреки оперативната намеса, Чочко починал, без да излезе от кома, получена вследствие на тежката черепно-мозъчна травма и оток на мозъка. Лекарите установили и множество механични увреждания по тялото на детето. /БЛИЦ