20 туристи са блокирани в хижа "Дюлите" на около 4 км от мъглижкото село Селци от четвъртък.

По информация на кмета на Мъглиж Стойчо Цанев в хижата няма ток, но туристите се отопляват с дърва.  Два спасителни екипа разчистват пътя. По данни на "Гражданска защита" вече са стигнали до село Селци. Спасителната акция продължава. 

Със заповед на кмета на община Вършец е отменено бедственото положение на територията на общината. По данни на Ситуационния център на МИС от 14 часа днес 118 населени места са без ток. Частично без електрозахранване са 47 населени места. Без водозахранване са 25 населени места. Откъснати са 89 селища. Има затворени 61 пътни участъка.

От 14 часа днес проход „Република” е отворен за движение на пътни превозни средства. В разчистването на прохода от закъсали тежкотоварни коли и леки автомобили са участвали екипи на МИС от Велико Търново и Стара Загора с МТЛБ-та. От южната страна на прохода ще се извърши регулиране на навлизащите в прохода пътно-транспортни средства с цел недопускане задръствания по него. От северна страна пропускането е без ограничения.
Спасителните екипи на Териториалните дирекции на МИС са изтеглили закъсали по пътищата на страната 39 автомобила, от които 6 автобуса. Екипите са се отзовали на 24 сигнала за паднали дървета, висящи билбордове, ледени висулки. В София до този момент са отстранени опасно надвиснали ледени късове от над 8 сгради в различни райони. Със специлаизирана високопроходима техника спасителите продължават да оказват помощ и за транспортирането на болни до лечебни заведения.

Спасителен екип на МИС от Търговище с тежка техника -МТЛБ е пренасочен към път Е-772 при с.Беломорци, посока София, където има закъсали 40 ТИР-а. /БЛИЦ