Петър П., обвинен, че през лятото на миналата година запалил таванско помещение на ул."Тодор Влайков" във Варна, при който пострада семейство с две малки деца, от днес е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2000 лв, определена от Варненския окръжен съд.
 Осем месеца след първоначалното му задържане под стража, съдът измени в по-лека процесуалната мярка за принуда на 26 годишния Петър. След разпита на ключови свидетели има нови обстоятелства по делото, които разколебават обоснованото предположение относно авторството на палежа и мотивират изменението на мярката.
Огънят лумнал в 1,30 часа след полунощ на 23 юли миналото лято и сериозно застрашил живота на цялото семейство на Ангел Демиров. Мъжът имал близо 70 % изгаряне. Съпругата и двете им деца, на 8 и на 2 години също били поразени от огъня. След няколкомесечно лечение животът на всички е вън от опасност.
Високата обществена опасност на това престъпление и обстоятелството, че е бил застрашен животът на 4-ма души, сред които две деца, мотивираха днес съда да определи 2000 лв за размер на "паричната гаранция". Едва след внасянето на сумата Петър ще напусне ареста.
Определението подлежи на въззивен контрол пред Апелативния съд във Варна. /БЛИЦ