Днес в Троян до 2 000 рокери от цяла България изпроводиха в отвъдното събратята си Данаил Стоянов /24 г./, Пламен Ангелов - Стършела /37 г./ и Минко Генчев /21 г/, и неговата 17-годишна приятелка Цветомира Цветанова, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
Четиримата се удавиха в Черно море край Царево в събота. Съболезнователни телеграми до близките им изпратиха депутатките Донка Михайлова от БСП и Лидия Шулева от БНД, кметовете от Добрич, Луковит и Ловеч, а на поклонението сред опечалените бе разпозната областната управителка на Ловеч Сурай Велиева. Според непотвърдена информация пред 4-те ковчега глава свели и лидерът на Българския национален съюз Боян Расате, и фолкпевицата Елена Паришева, сестра по бащина линия на Стършела.
Според кмета на Троян Минко Акимов телата на карето балканджии пристигнали в плътно затворени ковчези в планинския град преди 9 ч сутринта. Те били посрещнати с камбанен звън и внесени за поклонение и панихида в читалище "Наука". Троянски погребални агенти и техни колеги от Плевен се нагърбили с траурния обред.
По думите на управникът от ГЕРБ Общината поела разходите по четирите погребения. 25-хилядният Троян не помнел такава трагедия в историята си.
"Драмата е още по-ужасяваща, като се има впредвид, че в момента градът ни се нуждае от работна ръка от поне 2 000 младежи", добави Акимов. /БЛИЦ