Трябва да живеем със съзнанието, че добротата ще спаси света. Това ни завеща леля Ванга, заяви народният певец Иван Гоцев,  един от стотиците, дошли днес в местността Рупите край Петрич, за да почетат паметта на пророчицата и лечителка.

В неделя се навършват 23 години откакто Ванга си отиде от този свят, предаде БГНЕС.
 

"Ванга бе един благороден човек, който виждаше и миналото, и бъдещето, даваше ни кураж, че един ден ще живеем по-добре, убеден съм че бди над нас, следи ни отгоре кой какво върши. Аз идвам тук с надежда към доброто”, добави Иван Гоцев.
 
Той добави, че пророчицата много е обичала хората и им е помагала и заради това днес те почитат с признателност паметта ѝ.

Световноизвестната гадателка почина на 11 август 1996 година, но панихидата бе отслужена днес, защото това е денят, който е най-удобен за този вид ритуал, казаха от фондацията, организатор на събитието и носеща името на леля Ванга.
 

Поклонението пред гроба на пророчицата започна в 11 часа, заупокойната молитва отслужи отец Живко. След църковната служба на миряните бе раздадена постна храна. Поклонниците опитаха от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб и др.
 

Тук, под планината Кожух леля Ванга приемаше нуждаещите се, напътстваше ги със съветите си, даваше им сили и кураж да се справят с предизвикателствата. Тук по нейна воля бе построен и храма „Св. Петка”, превърнал се след кончината ѝ в място за поклонение.