108 хиляди лева инвестира „Софийска вода” за обновяване на водопроводната мрежа в с. Владая, район "Витоша", съобщиха от дружеството.

По инвестиционния проект се реконструират 865 метра водопроводи и прилежащите им сградни водопроводни отклонения по ул. „Орница” и по ул. „Шаварница” – от ул. „Плиска” до ул. „Превалски езера”. Стари етернитови и стоманени тръби с диаметър 80 мм се подменят с нови от полиетилен с висока плътност и с по-голям диаметър.
Друг инвестиционнен проект започва следващата седмица в с. Балша, район "Нови Искър". По него дружеството инвестира 135 хиляди лева. 710 метра водопроводи с диаметър 40 и 60 мм от 1938г. ще се заменят с полиетиленови тръби с диаметър 90 мм, обновяват се и сградните водопроводни отклонения. Реконструкциятa обхваща ул. “Иван Денкоглу” - от ул. “Банишора” до ул. “Стара планина” и ул. „Стара планина” – от ул. „Иван Денкоглу” до ул. Липа”.


Реконструкциите на водопроводната мрежа в селата Владая и Балша облагодетелстват директно 530 домакинства и подобряват водоснабдяването в двата района. /БЛИЦ