Когато се погледнете на снимки, искате ли да ги изтриете веднага? Или ги оглеждате внимателно и търсите недостатъците си? Познато ли ви е? Има начин как да преодолеете този момент.
Удивително е колко много негативизъм може да откриете у вас самите, само докато гледате собственото си изображение. Ще започнете да харесвате снимките си, когато заобичате тялото си и се почувствате удобно в кожата си, пише Elle. Едва тогава ще бъдете в състояние да ги гледате, без да изпитвате необходимост да им правите унищожителна дисекция.

Кой би си помислил, че една снимка е в състояние да предизвика такава самокритика?! Следващият път, когато гледате кадър на себе си, опитайте се да си спомните тези три неща.

1. Възприемайте се като едно цяло.

Когато наблюдавате и анализирате само отделни аспекти от образа си, изгубвате цялата картина. Нещо, което на вас ви се струва много специфично, се изгубва в цялата картина. Променете гледната си точка – представете си, че сте незаинтересован наблюдател на снимката и нека погледът ви мимоходом мине през вашия образ. Не се концентрирайте върху недостатъците си.

2. Помнете, че другите не гледат на вас със същия поглед.

Обръщате ли такова внимание на другите, които са на снимката? По принцип толкова се отнасяте да гледате собствените си обувки, коса, дънки, очи и т. нат., че ви е съвършено безразлично как изглеждат тези до вас. Същото може да се каже и за тях. Никой няма да забележи и половината от това, което на вас не ви харесва. Всички гледат първо себе си.

3. Опитайте се да съживите емоциите от момента на снимката.

Какво се е случило в същия ден и в същия момент, когато е направена снимката? Защо се смеете? Защо не се смеете? Какви емоции сте искали да изразите? Умишлено си напомняйте какви емоции са ви владеели тогава. Затворете очите си и съживете смеха на приятелите си, жегата в колата или колко ви е било лошо на кораба... Всички имаме нужда от контекст, за да приемаме нещата.