30 ученици от Средното общообразователно училище „Христо Ботев”, Горна Малина, дадоха началото на юбилейния, десети етап от проекта на Овергаз за възстановяване на българските гори – „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца”, съобщиха от "Овергаз".
С помощта на екип от Овергаз и от местното горско стопанство, децата засадиха първите неколкостотин от предвидените 4000 фиданки дъб и ела в местността „Шарово поле”, край село Горно Камарци, община Горна Малина, близо до столицата. До средата на април ще бъдат залесени общо 10 декара горски площи, пострадали от бури.
Проектът на компанията за възстановяване на българските гори започна през 2000 година със засаждането на 22 декара нова гора в Държавното лесничейство в Чирпан. До днес Овергаз залеси и продължава да се грижи за над 114 хиляди броя дръвчета на близо 340 декара в различни региони от страната – 105 декара в Държавното лесничейство Хисар, 86 декара в Държавното лесничейство Пазарджик, 30 декара край село Мирово, община Ихтиман и други. /БЛИЦ