Четири варненски двойки, нуждаещи се от ин витро процедури, получиха спечелените 20 000 лв. от участието на министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев в предаването „Стани богат”. На 3 март 2009 г. министърът участва благотворително в хилядния брой на телевизионната игра заедно с варненката Мариела Хомякова.
Мариела и Стоян, Пламена и Иван, Христина и Румен и Бетина и Светлозар днес получиха от министър Василев чекове за по 5000 лв., надписани от водещия Ники Кънчев.
По време на събитието министър Василев благодари на екипа на предаването за поканата да участва в играта и обясни, че е избрал тази кауза, защото отчита значимостта на проблема в България и вярва в идеята – за повече българчета, които се раждат, израстват и остават да живеят в България.
Василев благодари на народния представител д-р Антония Първанова за съдействието по откриването на варненските семейства. Д-р Първанова подчерта, че политиката за ин витро трябва да бъде един от основните приоритети на държавата и НДСВ ще продължава да работи в тази насока.
Като варненец министърът беше избрал за жокера „Обади се на приятел” също само хора от морската столица – Валентин Плетньов, директор на Археологически музей – Варна; Дафинка Данаилова, директор на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” – Варна; Илия Раев, директор на Фестивален и конгресен център – Варна; д-р Петър Атанасов, директор на АГ болница – Варна; проф. д-р Анелия Клисарова, ректор на Медицинския университет – Варна; Наталия Господинова, главен редактор на радио „Дарик” – Варна и Вера Стоянова, служител в МДААР.
По време на събитието министър Василев сподели, че като баща на дъщеря на година и пет месеца добре знае какво е да си родител и как създаването на поколение променя живота на човек. Той искрено пожела на четирите семейства: „Надявам се през 2010 г. да се видим отново, за да се запознаем с четири красиви варненски бебета”. /БЛИЦ