Учените отдавна търсят най-лесния начин за отслабване, който да не изисква натоварване. Наскоро беше доказано, че най-лесният начин за отслабване е да лежим във ваната. Решихме да ви изненадаме с още интересни изводи, до които са достигнали учените за това как да се изгарят мазнините.
АКТИВНОСТИ

Има неща, които много дразнят околните, но помагат на вас да отслабнете? Активното жестикулиране, нервността ви или просто оптимизмът ви ви помагат да изгаряте калории. Изследванията показват, че бързото извършване на различни дейности в ежедневието помага за изгарянето на калории.

ЗЕЛЕН ЧАЙ

Свикнали сме, ако нещо ни звучи прекалено лесно, да не е истина. Но учените са доказали, че употребата на зелен чай помага за изгаряне на мазнините, пише Elle. Полифенолите в зеления чай са богати на антиоксиданти и помагат за разграждане на мазните депа.

ИЗПОТЯВАНЕ

Освен гореща вана и инфрачервена сауна, една обикновена сауна също доста помага за изгаряне на мазнини. 45- минути в сауна се равняват по загубени калории на 5-6 километра тичане. Активното изпотяване помага за изхвърляне на излишната течност от организма. Но това не трябва да бъде използвано като основно средство за отслабване, а да прибягвате до него само в екстремни ситуации.

ПОЧИСТВАНЕ НА ДОМА

Този не е о най-приятните методи, но трябва да знаете – когато миете съдовете, чистите с прахосмукачка и миете прозорците, вие изгаряте калории. Малките битови дейности могат да изгорят до 100 калории за час. Но не разчитайте на този метод!

РАЗГОВОР ПО ТЕЛЕФОНА

С важно уточнение: докато говорите, да ходите.