Няма нищо лошо да си вземете храна на борда на самолет, особено ако ви предстои дълъг полет или не харесвате предлаганото от авиокомпанията. Препоръчително е обаче да избягвате тези 5 типа храни – не само за ваше удобство, а и за това на всички около вас, пише Business Insder, цитиран от expert.bg
Инстантни супи/спагети

Топлата храна може и да ви се струва изкушаваща по време на дълъг полет. Но е лоша идея да хапвате нещо течно, като се има предвид, че всеки момент може да се появи турбуленция. А и тези храни са изключително солени и поради това – изключително вредни.

Шумни храни

Оставете чипса вкъщи. Съседът ви по седалка едва ли има желание да ви слуша как звучно хрускате. Шумните храни са още по-шумни в тишината на салона на самолета.

Храни, които се ронят

Ако се съмнявате, че ще успеете да изядете храната, без да посипете трохи, по-добре я заменете с нещо друго. Иначе ще създадете допълнителна работа на екипажа. А понякога самолетите не се почистват достатъчно добре между полетите и може да оставите неприятна изненада на следващия пасажер на вашето място.

Храни със силна миризма
Никой не е длъжен да вдишва ароматите на любимата ви гозба. Особено в такова малко пространство. А е и почти сигурно, че ще екипажът ще ви смъмри и ще вземе храната.

Мазни храни

Взимането на нещо от веригата за бързо хранене на летището може и да ви изглежда най-лесния вариант, но определено не е най-добрият. Асортиментът ѝ вероятно включва твърде мазни, миришещи или ронливи храни, а и ако продуктите не са качествени, може да ви стане лошо на борда.