500 долара награда за проявената честност ще получи българката, която намери 7 500 долара в кутия за обувки и ги върна.

Теодора Петрова, която е пристигнала в САЩ преди два месеца от родната България, работи в магазина "Гудуил" на град Глен Карбън, намерила парите в кутия за обувки, докато подреждала дарени за благотворителност стоки в магазина.

Гудуил е организация с иделна цел. Над 83% от приходите й финансират образование, обучение и работа за социално слаби, бездомни и слабо грамотни хора в САЩ. 12 души са се обадили в магазина да кажат, че парите може да са техни, след като разбрали за случая от местните медии.

В крайна сметка се оказало, че парите са на трима братя, които дарили предмети от дома на майка си след нейната смърт преди три месеца и мислели, че в кутията има обувки, а не спестени пари. Братята помолили имената им да не се оповестяват.
Президентът и изпълнителен директор на "Гудуил" Луис Чарток съобщи, че Теодора Петрова ще получи 500 долара награда за проявената си честност, след като предала парите на собствениците си на магазина. "Искаме всички да знаят да знаят колко се гордеем с нея", каза Чарток. /БЛИЦ