Управители на нощен клуб в Пловдив, предлагащ в програмата си секс на живо, получиха присъда от 6 месеца пробация. Двамата подсъдими – Дочко Божурин и Илия Тодоров, се признаха за виновни и сключиха споразумение с Районна прокуратура, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила незабавно и не подлежи на обжалване, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Наказанието пробация включва следните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и поправителен труд с 20% удръжки в полза на държавата за същия срок.
Подсъдимите Илия Тодоров и Дечко Божурин били управители на дискотека „Енджой 69” в Пловдив. В началото на юни 2008 г. Дечко Божурин се свързал по телефона с Илияна Тодорова и се уговорил с нея да участва в еротичната програма на заведението всеки четвъртък от седмицата. Участието на Тодорова се изразявало в това да излезе на сцената и да танцува еротични танци, след което да си избере произволно мъж от публиката, с който след като се разсъблекат на дансинга да осъществят полов акт. Илия Тодоров, който бил другия управител на заведението, заплащал възнагражденията на момичето след края на програмата всяка вечер. Изявата на Тодорова била рекламирана от дисководещия на заведението като програма „ХХL” или още „секс на живо” и „лайф секс”. На 5 юни 2008 г. девойката реализирала първото си участие в програмата на дискотека „Енджой 69”. Тогава тя избрала произволен клиент на заведението – мъж с неустановена по делото самоличност, извела го на дансинга и след като го разсъблякла, осъществили и полов акт, през цялото време публиката в заведението ги наблюдавала, а дисководещия ги стимулирал с различни реплики. След края на изпълнението, Тодоров й заплатил предварително уговорения хонорар и тя си тръгнала. Еротичната танцьорка повторила изпълнението си още осем пъти, като всеки път партньор бил различен мъж, избран измежду клиентите в заведението. За всяко изпълнение Тодорова получавала уговорения хонорар. В края на юли танцьорката временно спряла участията си в програмата на дискотеката, тъй като имала други ангажименти. В началото на септември 2008 г. управителят Божурин й се обадил и двамата се уговорили тя да поднови участието си в еротичната програма на заведението. Според уговорката им, на 18 септември 2008 г. Тодорова пристигнала в града, за да участва в програмата на дискотека „Енджой 69”. След полунощ дисководещият обявил началото на гвоздея на програмата „секс на живо”. Тогава Тодорова излязла на сцената и започнала да танцува. Измежду клиентите на заведението видяла свой познат от по-рано – Асан Карамоллов, и решила да избере него за свой партньор. Тодорова го привлякла при себе си на сцената, съблякла го и след като разсъблякла и себе си, двамата се опитали да осъществят полов акт. Същата вечер по сигнал в заведението пристигнали служители на 4–то РПУ в Пловдив, което станало повод за прекъсването на програмата. След като Тодорова била отведена в полицията и й били снети обяснения, тя се върнала в заведението да си вземе дрехите и да получи възнаграждението си от Божурин. Димана Тодорова, БЛИЦ