28-годишна жена от русенското село Тръстеник се нуждае от спешна операция в чужбина, за да може отново да проходи. Ивелина Димитрова е парализирана след инцидент на магистрала „Тракия". Сумата от 65 хиляди евро за лечението й е непосилна за семейството, съобщава bTV.
Катастрофа преди 10 години преобръща живота на Ивелина завинаги. Тя остава прикована към количка, а диагнозата е, че никога няма да проходи. Ивелина не спира да мечтае, че скоро ще се изправи на крака. И почти го постига.
 

„Идваше вкъщи рехабилитатор, 2-3 пъти седмично. Правихме масажи, упражнения, физиотерапия и за 3-4 години започнах да се изправям с проходилка. Първия път, когато се изправих, стоях 20-30 секунди. Но след това 50 минути на ден успявах да се държа права. Чувството беше неописуемо”, казва Ивелина.
 
Радостта й обаче не трае дълго. У нас лекарите не се наемат да направят операция. Единствено клиника в Кипър дава шанс чрез присаждане на стволови клетки и импланти. За интервенцията обаче са необходими 65 хиляди евро. За да си помогне финансово, Ивелина изработва сама сувенири. Плете и мартеници, които продава в Тръстеник и онлайн.
 
„Аз вярвам много, че състоянието ми ще се подобри, и то не малко, винаги съм вярвала, че един ден ще се изправя и може би това е моят шанс да успея”, допълва Ивелина.
 
„Мисля, че всичко лошо, което ни се случва, е един урок за нас, за да станем малко по-силни, защото всеки човек носи силата в душата си и трябва да я преоткрие по един или друг начин", убедена е тя.
 
Ето как може да помогнете на Ивелина: 
 
Дарителска сметка: Титуляр Ивелина Руменова Димитрова
IBAN:BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Postbank , Пощенска банка
Paypal: [email protected]
 
DMS IVELINA на номер 17 777