Към 7 000 лв. липсвали в Гложенския манастир "Св. Георги Победоносец". Това установила ревизията заради двата пожара там. Финансовата проверка, която продължавала и в момента, открила и че огънят бил унищожил най-вече приходните документи, от тях бил намерен само един кочан, разходните обаче били налице, съобщи днес отговорен източник.
Според него прочулият се печално манастир се охранявал от частна фирма от 15 август, след като тези дни разжалваният му бивш игумен Панкратий поиска да се създаде вид църковна полиция, която да отговаря за сигурността в православните ни храмове.
В същото време пък дядо Гавриил не скри, че преди пожара от 3 август в манастира той ходил да помирява лично двамата йеромонаси Панкратий и Нектарий. Преди 2 години митрополитът наказал втория отец да не служи Св. литургия месец. Той отрече Нектарий да е наркоман и обеща да го изправи пред Църковен съд, ако се докаже меракът на черноризеца му към опиати.

Днес в интервю пред "Дарик радио" обаче сам Нектарий призна както, че е пушил трева в Гложенската обител, така и че, ако се забрани марихуаната, същата санкция трябвало да се наложи на алкохола и цигарите.  Информацията е на кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч. /БЛИЦ