Снегорин и фадрома разчистват снега от площад „Велбъжд”, за да може повече кюстендилци да успеят да зърнат на живо групата от бивша Югославия „Сребърни Криле”.
Въпреки непрестанния снеговалеж на парцали и натрупалата се снежна покривка, която е вече повече от 70 см, концертът на група „Сребърни Криле” в Кюстендил няма да се отлага и ще започне точно в 18:30 часа на площад „Велбъжд”.

Първата изява на живо след 20 години прекъсване на групата от бивша Югославия, основана в днешната столица на Хърватия Загреб, ще бъде кулминацията в тържествата по повод празника на града „Кюстендилска пролет”. Специално по този повод на площад „Велбъжд” не спират работа фадроми и снегорини, които чистят площада от снега, за да може колкото се може повече кюстендилци да присъстват на така чакания с голям интерес концерт на „Сребърни Криле”.

„Снегът дължава да вали и днес, но бойните музиканти обявиха на шега, че спре ли снега, няма и да пеят", пише в официално съобщение от общинска администрация. Група „Сребърни Криле” е поредната група от бивша Югославия, която идва по покана на кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Музикантите със своя фронтмен Владо Калембер приеха да се включат в инициативата на кюстендилския кмет „Зона 50 без визи", която има за цел да помогне за безпроблемното движение в двете посоки на границата на България с Македония и Сърбия.

За първи път празникът „Кюстендилска пролет” се провежда при подобни тежки атмосферни условия и въпреки това нищо от програмата на тържествата не отпада и се очаква те да приключат по план.
Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ