Да станеш щастлив човек не е толкова трудно, колкото може да ви се стори на пръв поглед. Достатъчно е да промените отношението си към някои неща и да започнете да живеете, без да се притеснявате от мнението на околните, за собствено удоволствие.
За да се научите по-бързо да го правите, спазвайте всеки ден следните прости правила:
 
Посрещайте изгрева
 
Вместо да се будите всяка сутрин в лошо настроение и с тежки мисли за предстоящия работен ден, ставайте по-рано, за да погледате изгрева. Учените вече отдавна са доказали, че съзерцанието на красотата на природата действа успокояващо на психиката и ни зарежда с положителна енергия. Освен това в тези минути ще имате възможност да си съставите план за предстоящия ден и спокойно да се заемете с изпълнението му.
 
Научете се да живеете тук и сега
 
Не мислете постоянно за това какво ще стане с вас утре или къде ще бъдете след няколко години. Научете се да се наслаждавате на мига, тук и сега. Това ще ви даде възможност да видите живота си в нова светлина, ще забележите неща, на които преди не сте обръщали внимание. Например колко е хубаво от време на време да отидеш сам на кино, за да гледаш филма, който именно ти искаш да видиш! Така ще можете най-сетне да изядете цяла кофичка пуканки, без да се притеснявате от осъдителните погледи на ваша приятелка.
 
Прочети повече ТУК.