Следователят от Националната следствена служба Александър Тодоров заяви пред Нова телевизия, че има доста сериозни индикации за това случаят "Пътна инфраструктура" да не бъде разкрит до край. Отговори по него трябва да даде главният прокурор Борис Велчев.

Дали ще бъдат предприети конкретни действия от страна на прокуратурата Александър Тодоров не се ангажира да прогнозира, тъй като според него индикациите за това са тревожни, но заяви, че не вижда причина да не бъде образувано досъдебно производство, за което всъщност е дал предложение още в началото годината. Първият доклад на следователя от НСлС е от 17 февруари, в който той съобщава за корупционни действия в изпълнителна агенция „Пътища” през 2005 година, когато директор на агенцията е бил Велико Желев. Вторият доклад на Александър Тодоров е с предложения за конкретни действия. Следователят изрази съмнение за възможна намеса в изхода на делото. Считам, че прокуратурата и в лицето на главния прокурор биха могли да направят всичко възможно. Аргументите ми да смятам, че следва да бъде образувано досъдебно производство срещу виновните длъжностни лица от Управителния съвет на фонд "Републиканска пътна инфраструктура” се съдържат в самия закон за пътищата и по-точно в Глава 4-та, касаеща управлението. По думите му, според член 21 от закона излиза, че изпълнителният директор на фонда Веселин Георгиев е изпълнявал решения на Управителния съвет.   Това е третият доклад на следователя, в който той информира главния прокурор на Република България, че следва да бъде образувано досъдебно производство срещу ръководителите от Съвета на директорите от фонд „Републиканска пътна инфраструктура” - Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев, които в качествата си на длъжностни лица, въпреки задълженията си, не са упражнили достатъчен контрол върху работата на лица, на които е възложено управлението и разпореждането на обществено имущество. В доклада Александър Тодоров говори за особено тежко престъпление по член 219, ал. 4 във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс. 
Относно прокурор  Георги Кузманов, за когото има данни за неуместно прекратено дело и лошо управление в Районна прокуратура Бургас, Малена Филипова от Инспектората към Върховна касационна прокуратура заяви, че проверката за Кузманов не е изцяло негативна и е спорен въпросът за решаването на въпросното дело дали то е решено в правилната или неправилната посока. Според нея не трябва пред цяла България да се обсъжда дали са били вземани административни мерки спрямо Кузманов, тъй като това са вътрешноведомствени въпроси.  /БЛИЦ