За втори път бе отложено делото срещу Красимир Горсов, който е подсъдим че е профукал на хазарт 132 хиляди лева от средствата, събрани с благотворителност за лечението на дъщеря му Мануела Горсова. Причината този път бе здравословното състояние на адвоката му Христо Христов, който е на изследвания в болницата "Света Екатерина".
Самият защитник каза вчера пред БЛИЦ, че все още Горсов, който ползваше услугите му по делото срещу Максим Стависки, не му се е обаждал и не знае изобщо дали ще го защитава.  Днес обаче подсъдимият внесе в съда документ от адвоката, с който той уведомява за здравословния проблем и предоставя дати, в които може да се яви по делото.
На първото заседание не се яви Красимир Горсов, затова прокурорът по делото пожела да му бъде назначен служебен адвокат, което беше одобрено от съда. На излизане от залата подсъдимият каза само, че няма нужда от служебен защитник.

Заради предишното неявяване на Красимир Горсов обвинителят поиска промяна на мярката му за неотклонение от подписка в парична гаранция 3000 лева.
Съдебният състав попита подсъдимия къде може да бъде намерен и той каза, че в момента живее във Велико Търново, където се възстановява дъщеря му Мануела. Горсов не успя да обясни защо не е получил призовката за предното заседание.  В крайна сметка съдът не уважи искането на прокуратурата за промяна на мярката.
Днес пред съда не се яви и майката на Мануела Диана Горсова, която до този момент не е изявила позиция дали ще се включи като ищец по делото.  В залата бяха повикани като свидетели и журналистката Миролюба Бенатова, която е заснела материала за хазартните подвизи на Красимир Горсов, както и доста служители от казина, в които подсъдимият е похарчил парите си.
Следващото заседание е съобразено със свободната дата на отсъстващия днес адвокат и ще бъде на 22 май.
Красимир Горсов е обвинен, че е действал против законните интереси на дъщеря си. Момичето изпадна в кома през лятото на 2007 година след катастрофа, причинена от Максим Стависки. Тогава за лечението на Мануела бяха събрани 270 000 лева. Но телевизионно разследване показа как бащата харчи тези пари за хазарт. Според обвинението са изчезнали 132 000 лева, като гражданските искове ще бъдат на същата стойност. По време на разследването Горсов сам си призна, че е играл хазарт с парите и е губил. Крупиета, които са били разпитвани в досъдебното производство, също потвърждават това. Ако бъде признат за виновен, Красимир Горсов може да лежи в затвора до 5 години.
Милан Николов, БЛИЦ