Защитникът на Кристиян Бойков, който е обвиняем в хакването на данните на НАП, обясни, че вярва, че съдът ще го оневини. "Нормално е едно 20-годишно момче да се страхува, това са страшни обвинения", обясни още Любен Казанлиев пред Биляна Гавазова в сутрешния блок на bTV.

"Към момента той е обвиняем. Дали може да стане свидетел, не е изключено. В случая не става въпрос за сценарий на филм. Трябва да се докаже дали обвиняемият е виновен или невинен", заяви адвокат Любен Казанлиев.

"Поискахме Кристиян да бъде разпитан, а отговорът беше да пуснем молба. Кристиян няма да свидетелства в полза или вреда на даден човек, а на истината. Истината е, че е невинен. Има изтекли данни, но той не е виновен. Иван Тодоров няма как да е виновен, ако лицето, което е извършило това деяние, не го е извършил", допълни той. 

"Кристиян и Иван Тодоров имат служебни отношения. Той вярва, че не е извършил нещо, което да има пряка връзка с престъплението, в което го обвиняват. Разполагаме с доказателства за това и тепърва ще ги предоставим", подчерта юристът.

Казанлиев коментира и чатовете в платформата Telegram, където Кристиян Бойков и Иван Тодоров са отправяли интересни послания, свързани с НАП.

„Ще свалям правителството, хаха!”, е писал Иван Тодоров, а Бойков е отговорил, че който намери IP адреса на новия сървър на НАП ще спечели каса бира от него. 

Във връзка с репликата: „Ще свалям правителството“, Казанлиев заяви: "Всеки втори български гражданин вечер на ракия и салата сваля правителството. Това обвинение е несериозно", коментира защитникът.

Адвокатът обясни, че това не са конкретни доказателства, а просто чат, в който могат да напишат абсолютно всичко. Той не го определя като доказателство за вината на двамата мъже.

"За да има поставена задача и тя да е изпълнена трябва да има и пострадали лица. Видно от доказателствата, които бяха тиражирани, всички сочени за пострадали лица заявиха, че не са чували за фирмата и за обвиняемите. Как може да има обвинение за рекет в такъв случай?", чуди се той.

Според защитникът на Иван Тодоров двете телевизии, които показаха връзките на НАП и паролата в прайм тайм също са виновни.