През следващите дни Балканите постепенно ще бъдат обхванати от мощен пренос на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка. На много места се очакват стойности около 33- 37°С. Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, защото топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето. През следващите часове се повишава и индекса от пожароопасност, предупреждават синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс").

През нощта срещу петък над по-голямата част от страната ще се задържи ясно и тихо. Вятърът ще утихне и ще се обърне от североизток. Минималните температури също ще се повишат и ще са между 14-18°С. Само в София и Перник те ще са около 12°С

През деня ще е предимно слънчево и топло. Очакваме чудесно време за разходки и туризъм. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще се повишат и ще са между 30-33°С, по-високи в Дунавската равнина и  Южна  България – до 34-35°С. 

Времето по Черноморието

Очакваме предимно слънчево, чудесно време за плаж. Температурите постепенно ще се повишат и ще са между 28-30°С. Морската вода ще е около 24°-25°.

Времето в София

През нощта срещу петък в столицата ще се задържи предимно ясно. През деня ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат, но остава хладно с минимални до 12°С, а максималните - до 29°С.

Времето в планините

През деня ще е предимно слънчево. Следобед ще се появят и купести облаци, но валежи не се очакват. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, а на 2000 метра - около 14°.

Времето на Балканите

Атмосферата над полуострова ще остане стабилна. Времето ще е предимно слънчево. Повече облаци очакваме в следобедните часове над планинските райони. Балканите постепенно ще бъдат обхванати от мощен пренос на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка. На много места се очакват стойности от около 33- 37°С. Повишава се риска от горски пожари!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната