Софийска районна прокуратура е връчила вчера обвинителни актове на Ивайло Нинов за хулиганство и на Любомир Линков за противозаконно възпрепятстване органите на реда, съобщиха днес от МВР.
Двамата бяха задържани при безредиците на ъгъла на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище" на 30 юли т.г. по време на протестни действия на партия “Атака”. Бързото производство срещу тях в 5-то РУ на МВР приключи на 31 юли и беше изпратено в Районната прокуратура. Очаква се насрочването на съдебно заседание. От партия “Атака” твърдяха, че полицейските действия спрямо активистите са незаконни и са били подложени на насилие.

От МВР припомнят, че на 30 юли служителите на реда спряха за проверка четирима младежи, които носеха демонстративно вериги. Независимо от опита им да възпрепятстват работата на униформените, те бяха отведени в сградата на 5-то РПУ за проверка. В младежите бяха намерени верига, парчета арматурно желязо, пригодени като палки, нож и карабинери за алпийски въжета, които могат да служат като бокс. Малко по-късно пред сградата на районното управление се събраха симпатизанти на партия “Атака”. Пострадаха и трима полицаи, двама от които бяха ударени с дръжките на знамена. Симпатизантите хвърлиха и пиратки срещу полицейския кордон, от които нямаше пострадали. /БЛИЦ