Три месеца след като беше освободен от похитителите си бившият президент на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев се появи на публично място. Пред журналисти в Габрово Бончев каза, че не знае защо той и съпругата му Камелия са станали жертва на отвличане и няма представа кои са извършителите.
Футболният бос прекара 50 дни в плен. По информация на разследващите, Бончев е бил малтретиран физически и психически. В деня на освобождаването му - 12 юли, беше отвлечена съпругата му Камелия.  Около две седмици по-късно похитителите я освободиха. Това стана, след като Бончев обяви, че дарява събраните за откупа 157 хиляди евро за благотворителност.
"Животът продължава и трябва човек да не спира да живее и днес все пак имам някакви ангажименти към федерацията и утре тръгва кръг от републиканското първенство по мотокрос, малкият ми син също участва,както и големия. Вицепрезидент съм на федерацията", каза Бончев пред бТВ.
"Щом се виждаме значи съм добре, така е, и съпругата ми и семейството ми. Не го пожелавам на никой да го изживее това нещо, за съжаление ми се случи на мен" – така футболният бос отговори на въпроса как се чувства в личен план.
По думите му скандалите в българския футбол не са изненадали никой на фона на това, което става в държавата.
На въпрос дали има информация от МВР до къде е стигнало разследването за отвличането му, Бончев отговори: "Нищо не мога да ви кажа, благодаря ви много.Това не е информация, която трябва да научавате вие, те работят хората по случая, нищо повече не мога да кажа. Благодаря ви за вниманието." Бончев каза още, че се винаги се е движил свободно по улиците и че няма подозрения за похитителите. /БЛИЦ