Националният план за развитие на България е вид управленска платформа на БСП. Това обясни пред БНР Ангел Найденов - зам.-председател на ПГ „БСП Лява България”. Той добави, че ръководството на партията вече се среща в различни общини с граждани и браншови организации и се дискутират основните акценти от плана.
„Имаме поне пет основни момента, които подлежат на това широко обсъждане, като започнем с икономика - ориентирана на към силна родна индустрия и защита на малките и средните предприятия. На следващо място е въпросът с демографската катастрофа, доходите и мерките за преодоляване на бедността. Трето - образованието и науката, които да дърпат икономиката, култура и духовност – запазващи българщината. На следващо място е здравеопазването и не на последно място е политиката за сигурност”, обясни Ангел Найденов.
 
Зам.-председателят на ПГ „БСП Лява България” заяви, че социалистите са внесли проект на декларация  в НС и в него отчитат изключително високото ниво на участие на българските граждани в референдума.
 
„Онова, което сме изразили като политическа позиция е, че трябва да се търси въвеждане на по-силен мажоритарен елемент, но нашето мнение е да бъде в една смесена избирателна система”, каза Ангел Найденов. Той определи, като висша форма на лицемерие действията на управляващите, които в рамките само на шест пленарни дни, правят предложение за промяна на изборните правила. Освен това депутатът изрази недоумение, че въпросните предложения се правят без нужното райониране на територията на страната.
 
За работата на това Народно събрание, Ангел Найденов беше категоричен, че ще остане в историята като поредния недовършен мандат на Борисов, както и със странната управленска конфигурация. Той го формулира и в едно изречение: „До последния ден на това управление- материалният им интерес е водещ”.