Прясно назначеният министър на регионалното развитие Виолета Комитова и дъщеря ѝ Гиляна са придобили две вили близнаци на морето с пари от Програмата за развитие на селските райони преди няколко години, твърди анализаторът Антон Тодоров.

Той публикува документи в профила си в социалните мрежи.

„Виолета Комитова е била собственик и управител на дружеството „Вая Холидей ООД“, което е получило субсидията. От 3 февруари 2017 г. – денят, в който Виолета Kомитова беше назначена в първото служебно правителство на Румен Радев като зам.-министър на регионалното развитие, едноличен собственик става дъщеря ѝ Гиляна Комитова, разказва Тодоров.

Получените безвъзмездни средства са в размер на 388 563,34 лева и са отпуснати с мотива, че Комитова ще развива селски туризъм. Виолета Комитова се е възползвала от пълния размер на допустимата безвъзмездна помощ, т.е. 200 000 евро.

„Строителството на двете кокетни вили-близнаци възлиза на 560 249 лева. За сравнение - санирането на блок с 36 апартамента в град Луковит е струвал 400 000 лева.

Е, с парите за санирането на почти два такива блока новият министър на регионалното развитие си е построила семейна морска резиденция. Защото според жители на с. Писменово в тези вили туристи не са стъпвали“, категоричен е Тодоров.

Той призовава да се провери дали в община Приморско е плащан туристически данък. Справка в Търговския регистър показва, че дружеството реализира през 2014 и 2015 г. Загуби.

„Как мислите, дали са плащани данъци към държавния бюджет? Но за сметка на това от парите на европейския, в това число и българския данъкоплатец, семейство Комитови се сдобива с луксозен ваканционен имот. Като заместник-министър Комитова през ден се изказваше за „нередности“ в санирането, а се оказва, че самата тя се възползвала в доста голям размер от европейски средства“, коментира Антон Тодоров.

Според него е необходимо спешно да се възложи проверка за устойчивост на проект по Мярка 312 от ПРСР „Комплекс за селски туризъм в имот № 482, с. Писменово, общ. Приморско”.

„Как е изпълняван представеният бизнес-план? Колко души са наети по проекта? В какво състояние е инвестицията? Има ли доказателства, че тази „къща за гости“ е ползвана по предназначение! Въпрос, въпроси, въпрос....Чакаме отговорите. И светлина, повече светлина!“, зове той. 

 

Прясно назначеният министър на регионалното развитие Виолета Комитова и дъщеря й Гиляна са придобили две вили близнаци...

Публикувахте от Антон Тодоров в Вторник, 11 май 2021 г.

В друг свой пост той констатира, че "другарката Комитова, служебен министър на регионалното развитие, е на път да надмине Цецо по апартаменти - засега има 4, плюс 2 ателиета".

Другарката Комитова, служебен министър на регионалното развитие, е на път да надмине Цецо по апартаменти - засега има 4, плюс 2 ателиета.

Публикувахте от Антон Тодоров в Вторник, 11 май 2021 г.