Народният представител от НДСВ и зам.-председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Антония Първанова ще участва на 4 март в Пловдив в откриването на благотворителната инициатива на козметичната компания „Роза Импекс”, която дарява 150 000 лева за подпомагане на български двойки с репродуктивни проблеми. Кампанията носи името „За още едно българче” и ще даде шанс на 36 семейства да станат родители.
Първанова участва и като консултант на благотворителната кампания. Тя бе вносител на законовите промени за създаване на т. нар. фонд „Ин витро”. В резултат на това бяха заделени 20 млн. лв., с които да се платят до три опита ин витро на двойки с репродуктивни проблеми.
В срещата с медиите на 4 март в Новотел Пловдив ще участват и инж. Димитър Георгиев – собственик на козметична компания „Роза Импекс”, Радина Велчева – председател на фондация „Искам бебе”, Анна Зашева – председател на сдружение „Зачатие”, Милена Георгиева – мениджър в козметична компания „Роза Импекс” и координатор на благотворителната кампания. /БЛИЦ