Пътят от Поморие до кръговото на Равда ще бъде завършен пет месеца предсрочно, но обходът на морския град се забави заради жалби. Това каза в „Денят започва“ по БНТ Светослав Глосов. Той е член на Управителния съвет на АПИ.
 

„Пътуващите от Бургас за Слънчев бряг знаят за тапите, които се получаваха преди Ахелой. От София до Бургас се пътува за три часа, а за Слънчев бряг за още два“, добави той.
 
„До седмица ще завършим новото трасе от Поморие до Ахелой. Това е скоростен път. В момента се извършват довършителни работи. Там се изгражда и много сериозна шумозаглушителна система за запазване на птиците и влечугите. Обходът на Поморие обаче за съжаление не можахме да го започнем преди зимата и да бъде завършен за летния сезон“,
заяви Глосов.
 
„Има изготвен проект и изпълнител, но доста жалби са подадени заради отчуждителните процедури. Чакаме решение на съда. До 15 дни ще излезе. Тогава ще започнем работа. По този обход може да се работи и през лятото, тъй като не е в зоната на почиващите. През август може да започнем по него“, добави той.
 
По отношение на магистрала "Тракия" Глосов обясни, че в момента тече ремонт между 134 и 156 километър - частта между Пловдив и Чирпан. От 1995 година там не е ремонтирано нищо, обясни той и подчерта, че по участъка се работи сериозно.
 
„В рамките на 20 дни беше ремонтирано дясното платно в посока към Бургас. В момента на трисменен режим се работи по лявото. Поели сме ангажимент до средата на месеца да бъде завършен. Усилваме и мантинелата. Тя е двойна, но малко трудно може да спре един 40-тонен автомобил, движещ се с висока скорост. Няма как да сложим бетонна стена“, каза още експертът.