Антимафиоти арестуваха един от двамата мъже от групата на Пламен Куцаров, които се предадоха сутринта в петък в сградата на бившата ГДБОП в София, пише в. „24 часа”.
Бандитът е обвинен в отличане и му е наложен 72-часов арест от прокурор. Съучастникът му, който отиде с него при спецполицаите, е разпитан като свидетел и е освободен, съобщиха запознати с разследването.

Двамата са разследвани за отвличането на Киро Цигането, за чиято свобода близките му платиха 100 хил. лева откуп през есента на миналата година, но той не бе освободен.

Както стана ясно в края на миналата седмица, преговорите с близките на похитения са водени лично по телефона от Пламен Куцаров, който идъхна в автомобил на групата за задържане в сряда след разпит на детектор на лъжата в Института по психология на МВР.

Разговорите на Куцаров със семейството на Киро Цигането са били записани. Освен това експертиза доказвала, че гласът на преговарящия е негов. Затова 29-годишният мъж бе изключително важен за разследването, но той почина изненадващо от задушаване и все още не е ясно каква точно е причината.
Още в петък следовател и екип от инспектората на вътрешното министерство започнаха разпити, за да установят дали върху Куцаров е било упражнено насилие. 10-ина души вече са дали показания.
До момента е абсолютно сигурно, че мъжът е напуснал Института по психология в добро физическо и психическо състояние. Прокурор и лекар са присъствали на разпита му там, който показал, че мъжът лъже, че не знае нищо за отвличането и няма представа къде е закопан трупът на Киро Цигането.
Докато давал показанията на полиграф, Куцаров не е пил нито кафе, нито вода. Станало му лошо на връщане към сградата на бившата ГДБОП.
Антимафиоти твърдят, че мъжът е бил докаран в „Пирогов” жив, но е издъхнал, защото лекарите се забавили. Според свидетели от болницата Куцаров е докаран мъртъв. Следващата седмица ще бъде готова съдебно-медицинската експертиза, която трябва да установи причините за задушаването. /БЛИЦ