41-годишният албанец Газменд Б., обвинен за участие в престъпна група, създала документи с невярно съдържание и фалшиви пари ще продължи да обитава ареста, след като днес Варненският окръжен съд потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда, определена спрямо него. Това съобщиха от пресслужбата на съда.
 Албанецът, който има статут на постоянно пребиваващ в България, беше арестуван във втората половина на ноември миналата година във Варна при акция на ТД "Национална сигурност" и на полицията. Органите на реда иззели фалшиви документи за самоличност, шофьорски книжки, снимки и заготовки а печати на различни институции. В дома на Газменд, в специален тайник открили и фалшиво евро. Още тогава стана известно, че албанецът, който твърди, че е финансов брокер бил под наблюдение със СРС, които ще бъдат изготвени като веществени доказателства. 
От съда припомнят, че Газменд Б. е обвиняем по следствено дело заедно с Владимир В. и Николай Н., които попаднаха в ареста седмица преди него по обвинение, че изготвят документи с невярно съдържание. Престъпната дейност била извършена от края на юли 2007-ма до 15 ноември миналата година. Били съставяни множество документи с невярно съдържание и фалшиви пари.
За да потвърди ареста, днес съдът отново прецени тежестта на събраните до настоящия момент гласни, писмени доказателства и други материали. Съвкупната им преценка обосновава извода, че мъжът е автор на престъпленията, за които се разследва. Предвид мащабите на престъпната дейност съдът прецени, че все още е реална опасността ако е на свобода Газменд Б. да се укрие или да извърши друго престъпление..
Днешното определение на ВОС може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд. /БЛИЦ