Арестант се самоуби в ареста на Първо столично РПУ. Задържаният се обесил с горнището на анцунга си четири часа след ареста.
Днес следобед полицаи от Първо РПУ откриха тялото на мъж, задържан часове по-рано за кражба. 21-годишният С.Б., криминално проявен, многократно регистриран за взломни кражби, осъждан, наркозависим, бил задържан днес в 12.30 часа при специализирана полицейска операция и непосредствено след извършена от него взломна кражба в мазе на ул. “Светлоструй” в кв. “Гео Милев”, съобщиха от МВР.  От там той откраднал бензинова дърворезачка “Щил” /престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 от НК/. В криминалното досие на С.Б. фигурират около тридесетина случая, заради които той е бил викан, проверяван и разпитван в почти всички столични полицейски управления.
След последната кражба днес С.Б. веднага е отведен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство. Той е настанен в ареста на РПУ, където по това време не е имало други задържани.

Към 16.30 часа С.Б. е намерен в помещението, самообесил се с горнището на анцунга си. Полицейските служители веднага извикали екип на Бърза помощ, който установил смъртта му. Уведомена е Софийска окръжна прокуратура, която ще поеме проверката по случая. Мястото на произшествието е запечатано. /БЛИЦ