Примката около сочения за наркобос Златомир Иванов - Баретата се затяга. Още трима защитени свидетели дават показания срещу него, съобщи "Стандарт", като се позовава на източници от правосъдното министерство.
И тримата са от бандата на бившия командос и се занимавали с мокри поръчки. Тази информация беше потвърдена и от градския прокурор на София Николай Кокинов. Баретата е обвинен за убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов-Бобъра, както и за стрелбата срещу Антон Милтенов-Клюна, Радослав Велков-Темерута и Димитър Вучев-Демби.

Защитените свидетели сключили сделка с прокуратурата преди месец, след като станало ясно, че и аверите на Демби са пропели и има доказателства срещу тях. В показанията си обяснили най-подробно за поръчките, които получавали от Златомир Иванов. Те разказали в детайли за оръжията, за срещите и за парите, които получавали. Оказва се, че разказите на бандитите съвпадат почти на 100% с показанията на другите защитени свидетели по делото, които са от групата на Демби.

Заради показанията срещу бившия си шеф тримата са се разминали с обвинения. Свидетелите са настанени в стара база на МВР извън София. От програмата за защитени свидетели им предоставили сериозна охрана, както и мобилен телефон, по който говорели с близките си.

Оказва се обаче, че показанията на тримата все още се пазят в тайна от прокуратурата. Протоколите от техните разпити не са били включени в папките на делото срещу Баретата. За "Стандарт" защитникът на Иванов - Лъчезар Таков, обясни, че скриването на подобни показания е незаконно. /БЛИЦ