Биляна Петрова - осъдена на първа инстанция едно от знаковите дела за корупция получи право на отговор след гостуването на бизнесмена Александър Ваклин пред бТВ. Отстранената заместник-кметица на „Младост” коментира пред телевизията някои от най-важните аспекти на процеса...

„Мотивите на съда за присъдата  на няколко места казват, че Александър Ваклин казва неистини, т.е. че лъже. На страница 127 пише, че е обезпокоителен фактът, че Ваклин не си спомня с кого е говорил за тези 15000 лева. Пише, че Ваклин е говорил различни неща от свидетеля от ДАНС”, отбеляза Петрова

В студиото тя изчете част от изтеклите записи с разговорите на Дюлгеров и Ваклин и отбеляза, че за първата част са укрити сересетата, а за втората са ясни.

Тя разкри, че вече е подала иск в Страсбург за условията в ареста и за нарушените ѝ права при задържането ѝ. „Това ми е изключително неприятно, защото отново ще се налага данъкоплатеца да плаща грешки на властимащите, на които не им пука”, каза Петрова.

Според нея присъдата на първа инстанция е прекалено строга и „дори за убийство не дават толкова”. Целта е да се отстрани „кметът на гражданите" от „Младост", смята Биляна Петрова.

„Няма начин тези неща да не се отразят на психиката ми”, каза Петрова, която отбеляза, че се радва, че в момента е вкъщи при семейството си, макар и под домашен арест.

„Моето помагачество не е нито ясно, нито доказано. Всичко е съшито с бели конци и с адвокатите ми ще се борим да го докажем на втора инстанция”, категорична е Биляна Петрова.