"Валентин Димитров? Мнимият доктор! Той е патологичен лъжец! Ако спре да лъже, ще се задуши. Не е измамник, а цар на измамите". Така криминалисти отговориха на въпроса кой е човекът, който твърди, че прокурори са го заставяли да лъжесвидетелства срещу своя съкилийник Евелин Банев-Брендо, съобщава в утрешния си брой в. "Труд".
Димитров разви теорията, че шефът на следствието Бойко Найденов и прокурорката от ВКП са го заставяли на 24 септември т.г. да лъжесвидетелстват, че съкилийникът му Евелин Банев- Брендо е убил майката на своя съдружник, също като него следствен за пране пари.
Полицаи от сектор "Издирване" най-малко 5 пъти са задържали под стража стария си познайник, който се превъплъщава на лекар, магистрат, на социален работник, на депутат, на зам.-министър даже. В съдебното досие на Димитров има 3-4 висящи дела и една условна присъда, издадена му от съда в Своге, за това, че е използвал фалшива диплома за медицинско образование, за да почне работа като експерт по социално осигуряване. Името му нашумя в пресата през 2001 г., когато се разбра, че с лъжливата тапия за лекар е работил в белодробната клиника в Искрец и даже за кандидатирал за поста зам.-директор. Измисленият доктор практикувал още и в болниците в Перник Костинброд. Две години по-късно той отново попада в ареста - този път вживял се в ролята на съдия от Софийския градски съд. След няколкомесечен престой в ареста Димитров излязъл на свобода и веднага се върнал към старото си препитание. Този път той мамел хората, показвайки им фалшива депутатска карта на името на парламентариста от НДСВ Валери Цеков. Със същата легитимация се опитал да си уреди отпускането на банков кредит в размер на 100 000 лева. При ареста обаче у него не била открита карта на народен представител и той бил пуснат почти веднага. 
Не минала и година, в икономическа полиция се получава жалба от столичанка, която дала 3500 евро на Димитров. Той казал, че е зам.-министър на здравеопазването и срещу сумата обещал на жертвата племенницата й да бъде приета да учи фармация в софийския медицински университет.     /БЛИЦ