Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинения срещу трима общински съветници – Веселин Данов, Христо Данов и Иван Славков. Събрани са доказателства, че те са работели в една и съща организирана престъпна група за за пране на пари, трафик на хора, склоняване към проституция и разпространение на наркотици.
В групата участват общо над 80 човека. Срещу 19 от тях са повдигнати обвинения, а двама са задържани за 72 часа. Единият е Иван Славков, а вторият - 32-годишен мъж с инициали Р.И.Ж.
Покрай сложното задържане на президента на варненския ФК "Спартак" ИванСлавков ще го отнесат лекарите в болницата "Св.Анна", с чиято помощ според прокуратурата той развърташе органите на реда.
Общинският съветник Иван Славков е приет в болница „Св.Анна”, без да се е консултирал със специалист хирург и без данни, които да потвърждават диагнозата му, каза днес заместник-окръжният прокурор на Варна Стефка Якимова. По думите й на 16 октомври в 9:25 часа Славков е приет в спешното отделение и се консултира със стажант-хирург, след което трябвало да бъде изследван. Още преди резултатите от изследванията да бъдат готови обаче футболният бос вече бил приет в „Св.Анна”.
Окръжната прокуратура в морския град ще предложи на министъра на здравеопазването срещу лекарите, извършили тези нарушения, да бъде повдигната административно наказателна отговорност. Прокуратурата ще настоява съдът да определи постоянна мярка „задържане” на Славков. /БЛИЦ