Мъж от велинградското село Драгиново се е удавил при инцидент в язовир „Малък Беглик“ край Батак. Сигнал за случилото се е получен вчера следобед. По първоначалните данни 47-годишен мъж от село Драгиново, заедно със своя 23-годишен син и техен 21-годишен приятел от същото село решили да отидат на риболов в язовира.

Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност бащата и синът започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували баща и син от Ракитово.

Те с помощта на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, но за съжаление бащата потънал. На мястото се пристигнали екипи на пожарната и полицията в Батак, отцепен е периметъра на местопроизшествието. Днес на място са изпратени и водолази от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН-Пловдив. С тяхна помощ тялото на удавилия се баща е открито и извадено на сушата.

Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медиците в МБАЛ-Пазарджик. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство в РУ-Пещера. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук