И 100 години затвор са им малко. Това казва Райчо Димитров, баща на убития Ангел Димитров-Чората, след като Софийският военен съд осъди на общо 82 години затвор бившите полицаи Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков.
Детето ми обаче няма да се върне независимо колко ще лежат в затвора, казва още Райчо Димитров. Бащата на Чората споделя, че след като бившите полицаи бяха признати за виновни, той си е върнал вярата в българското правосъдие. Не познавам никого от съдийския състав и е абсурд да се казва, че сме влияли по някакъв начин на решението, категоричен е той. Според него и петимата полицаи са еднакво виновни. Всички са били на мястото и са удряли, казва Райчо Димитров. По повод на факта, че зет му Людмил Георгиев е близък до ДПС и съмненията за политически натиск върху съда, Райчо Димитров заявява, че това са пълни глупости. “ДПС няма нищо общо. Хората си мислят, че ДПС ни помага. Аз пък смятам, че това дори ни пречи. Разбира се, че е нормално на Людмил да му е мъчно. Все пак е убит племенникът му”, казва Димитров пред утрешния брой на в. “24 часа”.
Ванчо Спасов, бащата на полицая Иво Иванов, от своя страна е убеден, че няма улики, че момчетата умишлено са причинили смъртта на Ангел Димитров. Те са изпълнявали задълженията си, категоричен е той. Спасов отрича слуха, че петимата полицаи са платили общо 150 хил. евро на съдиите. Ако полицаите се чувстваха виновни, щяха да протакат делата, смята още той.  /БЛИЦ