Иван Денев, бащата на 19-годишния Христо, който почина от коронавирус във великотърновската болница, направи покъртителни разкрития за агонията, която е преживял синът му.

Той публикува снимка от мобилния телефон на сина си и разказа, че детето му е търсило над 20 пъти помощ от медицинските специалисти, защото не е могло да диша. По думите на Иван Денев никой не е реагирал и детето му е умряло в страшни мъки. 

Ето какво пише той на профила си във Фейсбук:

"Сега научавам от телефона на сина ми Христо, че през цялата последна негова мъченическа нощ в Covid отделението (20-и срещу 21-ви юли) той е звънял близо 20 (двадесет) пъти на дежурния спешен телефон за помощ, именован "Help", понеже се е задушавал, явно без да му е било обърнато внимание от дежурния персонал!!!

Страшен скандал обви смъртта на 19-г. търновски абитуриент, отишъл си от К-19

При някои позвънявания му е било директно затваряно - какво сърце трябва да има този отсреща на телефона?Защо дежурните не са били при него, а се е налагало той да ги търси многократно?

И това са последните отчаяни опити за разговор - в търсене на помощ въобще в неговия живот!

Чак през деня на 21.07, преди обед, са решили да прехвърлят "горещия картоф" към реанимацията на Сибила (д-р Сибила Маринова), за да се освободят от по-нататъшна отговорност.

А в т. нар. реанимация му беше отнет и телефонът, т. е. беше оставен напълно безпомощен, без дори ние да имаме право на посещение. 

Тези мъчения, гаври и унижения трябва да бъдат изкоренени веднъж и завинаги!".

ЕПИКРИЗА разкрива кошмарни подробности от лечението на 19-г. търновски абитуриент, отишъл си от К-19

Според бащата на починалия Христо, в болницата синът му бил лекуван с експериментално лекарство за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания.

Което било все още в трета фаза на клинични изпитвания. В публикации в специализирани чужди издания за медицина се предупреждавало, че при лечението с „Actemra / RoActemra”, съществувал риск от сериозни инфекции при пациентите които могат да доведат до смърт.

Според ръководството на великотърновската болница при лечението на 19-годишния починал абитуриент не са допуснати никакви грешки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!