Смъртните заплахи са само срещу президента на България Георги Първанов и премиера Сергей Станишев. Към главния прокурор Борис Велчев е отправено смъртно писмо, но без заплахи за живота на магистрат номер 1. Това поясни за Агенция БЛИЦ бащата на Съвестин Тодор Деянов по повод заявеното от прокуратурата, че са получили писмо на смъртта, но в него няма заплахи за живота на Борис Велчев.
"Борис Велчев е единственият човек, който се обади в Брюксел, за да се заинтересува дали се прекратява самозапалването ми, поради тази причина аз нямам никакви намерения да го плаша по какъвто и да е начин", заяви за Агенция БЛИЦ отчаяният баща.
Както БЛИЦ съобщи по-рано, бащата на изчезналия на 6 май 1997 година Съвестин е внесъл в Президентството, Министерския съвет и Кабинета на главния прокурор смъртни писма, в които Тодор Деянов е отправил смъртни заплахи към президента Първанов и премиера Станишев. Това разказа самият родител пред репортер на Агенция БЛИЦ.

В четвъртък от 12,00 часа в София Прес Деянов свиква пресконференция, на която се очаква да представи писмата със заплахи пред медиите.
След като бащата не намерил ефективно действие от страна на президент и премиер, той сметнал да премине към по-радикални действия, мотивите на които е депозирал пред всички значими български институции, както и пред Европейската комисия, Европейския парламент, Съвета на Европа, вкл. и пред президента на Франция Никола Саркози.
Бащата на Съвестин е запознал международните организации, че за дванадесет години детето му не е издирвано, нито в страната, нито зад граница, въпреки 20-годишния давностен период за търсене на изчезналия българин. Според бащата за периода от отвличането синът му не е имал възможност за разпознаване, като държавата отказала да тиражира снимки на Съвестин. За 12-годишен период няма установяване на извършителите на отвличането, жалва се бащата. Родителят е категоричен, че неговото страдание ще продължава, докато държавата не вземе мерки по казуса. "Правителството бездейства вече 12 години, като компетентните органи и правителства бездействат неправомерно, неразумно и несправедливо в постоянни наши вреди", изразява своя мотив Тодор Деянов във внесено писмо до премиера Сергей Станишев.
Милан Николов, БЛИЦ