Благоевградският окръжен съд остави в ареста 30-годишния Манчо Панюков, който уби зверски двете си деца и подпали къщата на своя тъст Мурад Парапанов в село Осиково на 4 февруари. В Пирогов в тежко състояние са съпругата му Биляна Панюкова и нейни роднини.
Прокурор Роза Мавродиева поиска мярка "постоянно задържане под стража" за Манчо Панюков предвид тежките  престъпления.
Единствените думи на Манчо Панюков в съдебна зала бяха: "Оставям съдът да прецени дали да бъда задържан или освободен." 
Срещу него са  повдигнати три обвинения – за убийство по особено жесток и мъчителен начин на синовете си Иво и Еди, за палеж на чуждо имущество и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице при опожаряването на къщата на Мурад Парапанов.
Панюков бе под засилена полицейска охрана, като дори и краката му бяха оковани. 

В благоевградския арест Манчо Панюков е бил прегледан от лекари-специалисти, които установили, че здравословното му състояние е много добро и не изпитва чувство на угризение и страдание от факта, че е убил синовете си и е причинил заплаха за живота на жена си Биляна и нейните родители. Спял е спокойно и не е отронил нито една сълза.

По-рано днес от  "Пирогов" съобщиха, че е оперирана за втори път Биляна Панюкова, която получи 85 процента изгаряния по време на умишления палеж. Все още има голяма опасност за живота на младата жена и на нейния баща. /БЛИЦ